AlpenFlits! Jaargang 9, nummer 94, 5 april 2016


Beste Oostenrijk geïnteresseerden, relaties en opdrachtgevers,

Vooral dankbaar blik ik in deze AlpenFlits! terug op de afgelopen maanden, waarin we een aantal succesvolle beurzen mochten draaien en Valentijn en ondergetekende hier in Oostenrijk heel wat keren met geïnteresseerden bezichtigingreizen mochten houden, waarbij vele van hen hun droomobject inmiddels hebben gevonden.

Alpendreams constateert een al maar stijgende interesse van Vlamingen en Nederlanders met een heel gerichte belangstelling voor Oostenrijks onroerend goed. Dit geldt juist ook voor mensen, die een hoger rendement dan gemiddeld willen combineren met een aantal weken vakantie per jaar. Eigenlijk is deze belangstelling niet vreemd als je weet, dat er voor de komende 8 jaar wordt verwacht, dat het aantal vakantiegasten jaarlijks met 1 miljoen zal toenemen.

De winter zit er nu wel op en maakt momenteel snel plaats voor de geneugten van het voorjaar, na een paar weken van heel hoge temperaturen. In de bergen genieten nog altijd vele tienduizenden skiërs en snowboarders van de pistes, die dankzij de kunstsneeuw er nog vaak prachtig bijliggen, zeker op de noordhellingen en boven de 1500 meter.

Lees snel verder, want ik heb echt weer een paar bijzondere berichten voor u verzameld en veel nieuw aanbod, dat absoluut de moeite van het bekijken waard is!


Terugblik Second Home Beurs

Wat een prachtige beurs hadden wij wederom een paar weken geleden. De stand was alle dagen eerlijk gezegd vaak te vol, waardoor we niet iedereen in rust hebben kunnen spreken. Niet eerder tijdens de afgelopen 20 edities van de Second Home Beurs waar wij onze dienstverlening en een deel van ons aanbod presenteerden konden wij ons verheugen op zoveel belangstellenden.


Vernieuwde site in aanbouw

Vorige maand hebben wij met enkele deskundigen onze site nog eens kritisch onder de loep genomen. Daarnaast hebben we uw suggesties om de site nog verder te verbeteren meegenomen in een plan van aanpak. Momenteel wordt er hard gewerkt om onze vernieuwde site aan u te kunnen presenteren. Nog even geduld, maar ik verklap al vast, dat de site weer een stukje mooier en gebruiksvriendelijker zal worden…


Teambijeenkomst in Oostenrijk

Mensen, die ons al langer kennen, weten dat we veel waarde hechten aan het kunnen werken in teamverband en om die reden met enige regelmaat bijeenkomsten organiseren in Oostenrijk. Van 17 t/m 20 april is het zover en zal het gehele Alpendreams Team in Oostenrijk verblijven. We blikken terug, we kijken wat we nog beter zouden kunnen doen en – niet onbelangrijk – bezichtigen we de vele nieuwe objecten, die we de afgelopen maanden in verkoop mochten krijgen.


Nederlandse prijs voor Nationalpark

De Nederlandse Alpenvereniging NKBV - waar ook wij lid van zijn – heeft een prachtige prijs uitgereikt aan de vakantieregio Nationalpark Hohe Tauern. Deze vakantieregio werd uitgeroepen tot de beste wandelregio van Europa. Dat is niet niks en weer een erkenning, dat het hier in de Oostenrijkse natuur heel goed toeven is, zeker ook in de zomermaanden om te wandelen en te verblijven.


Succes Nationalpark Chalets

De verkoop van de vrijstaande chalets in het chaletdorpje Nationalpark Chalets verloopt voorspoedig. Er zijn er al 10 verkocht! De infrastructuur van dit prachtig chaletdorpje – eigen skilift, restaurant en receptie – met een fenomenaal uitzicht op de bergen van het nu ook nog onderscheiden Nationalpark heeft zeker aan deze voorspoedige verkoop bijgedragen.

De modelwoning (zie actuele facebook foto’s!) is in aanbouw en wordt in juni opgeleverd. Kom kijken en ervaren wat een eigen chalet op deze locatie voor u aan meerwaarde kan betekenen.

Lees meer

Alpendreams in Feiten & Fabels

Alpendreams zal op 17 april a.s. een bijdrage leveren aan het tv programma Feiten en Fabels van SBS 6. In de afgelopen 10 jaar hebben we een schat aan informatie verzameld, die als het gaat om investeren in Oostenrijk van groot belang kan zijn om te weten.
We willen graag een deel van onze ervaringen via dit programma met u delen. Niet vergeten te kijken.

BTW afdracht wijzigt

We gaven het vorig jaar al aan, dat er fiscale veranderingen zouden worden ingevoerd. De voorlopig laatste van deze wijzigingen gaat 1 mei a.s. in. Vaak draagt u verplicht BTW af over uw huurinkomsten. Wanneer u bij koop of verbouwing de BTW – grotendeels – terugvordert, dient u van uw huurinkomsten per 1 mei a.s. 13% BTW af te dragen. Dit was 10%. Vraag ons gerust naar de oplossingen om de gevolgen van deze en andere wetswijzigingen voor u zoveel mogelijk te beperken.


Verkoop via Alpendreams

Wij richten ons op begeleiding en voorlichting bij aankoop. We kunnen echter niet zonder mooi aanbod. Vandaar, dat ik graag ook hier eens onder de aandacht breng, dat u uw Oostenrijks onroerend goed via Alpendreams ook kunt verkopen. We stellen wel voorwaarden, daar zeker niet alles geschikt is om op de Benelux markt te koop aan te bieden. Meer weten?
Lees meer

Kavels te koop!

Mooie kavels bouwgrond zijn in Oostenrijk schaars aan het worden, zeker in de geliefde vakantiegebieden. We hebben er momenteel 2 waarop u met één van de architecten en bouwbedrijven waar wij nauw mee samenwerken een eigen “Alpendream” zou kunnen realiseren.


Kavel Saalfelden (Link)
Kavel Piesendorf (Link)
Twee nieuwe objecten in Karinthië

Voor zon, meren en ski-liefhebbers is deze meest zuidelijke provincie van Oostenrijk een eldorado. We kunnen u weer twee prachtige nieuwe objecten aanbieden:


1) Vrijstaand huis nabij Nassfeld en Weissensee (Link)

2) Gasthof bij de Millstättersee (Link)

Meer weten over Alpendreams?

Wilt u wat meer weten over Alpendreams, dan is het goed hier of hier items die meerdere keren op tv werden uitgezonden te bekijken. De items laten zien wat dienstverlening in de vastgoedbranche kan betekenen. Vooral het voorlichtend karakter van onze dienstverlening wordt gewaardeerd wat ook blijkt uit de referenties, die u op onze site kunt lezen.
Tot slot...

De volgende AlpenFlits! ontvangt u van ons eind april. Ik verheug me er op u hier in Oostenrijk (weer) te gaan ontmoeten.

Met vriendelijke groeten, mede namens Fransje, Marion, Bertil en Valentijn,

Robert P. Hubers
Directeur Alpendreams
Tel NL: +31 6 51611029
Tel A: +43 6 641116971

AlpenFlits! in het kort:

 • Terugblik Second Home
 • Site in aanbouw
 • Teambijeenkomst
 • Prijs voor Hohe Tauern
 • Succes Nationalpark chalets
 • Feiten & Fabels
 • BTW afdracht wijzigt
 • Verkoop via Alpendreams
 • Kavels te koop
 • Karinthië
 • Meer weten?

Nieuw(s) uit ons aanbod:


Grote extra zekerheid voor u! Sinds 1 januari 2016.


Lees meer


Nieuw! St. Veit im Pongau

Liefelijk, ruim chalet op landelijke locatie nabij de skigebieden Alpendorf en Goldegg. Prijs: €375.000
Lees meer


Nieuw! Rauris met magnifiek uitzicht

Van deze parel in het Raurisdal kunnen we er niet genoeg in verkoop hebben. Dit wordt vaak gezocht, maar is zo zelden op echt mooie locaties te vinden. Dit ruime chalet op een enorme kavel biedt u alles wat een chalet in de bergen zo bijzonder maakt. Magnifieke zonnige ligging met schitterend bergpanorama! Ook top voor verhuur. Prijs: €439.000
Lees meer


Nieuw! Werfenweng

Op slechts 38 minuten van het vliegveld Salzburg ontdekten wij dit prachtige dorpje aan het einde van een dal zonder doorgaand verkeer met goed en sneeuwzeker skigebied. Op een prachtige locatie komen hier 4 appartementen en één vrijstaand chalet. Prijzen vanaf: €399.500
Lees meer


Nieuw! Neukrichen

Dit dorp blijft verrassen. Misschien ook wel omdat het zo’n gezellig dorp is met een leuke dorpsstraat met vele restaurants, bars en après ski. Naast de lift hebben we hier nog een nieuw appartement in verkoop gekregen, die de moeite waard is. Opgeleverd en direct beschikbaar! Prijs: €440.000
Lees meer


Nieuw! Salzkammergut

In de Unesco werelderfgoed regio het Salzkammergut ligt een prachtig meertje en aan dat meer ligt het dorpje – u raadt het al - Fuschl am See. Vlak bij het meer worden 3 luxe appartementen gebouwd, die de moeite waard zijn. Prijs vanaf: €378.216 P.s. binnenkort meer uit de Salzkammergut!
Lees meer


Nieuw! Zweitwohnsitz Vorarlberg

Zweitwohnsitz en dan ook nog vrijstaand in het Vorarlberg. Dat komt bijna nooit meer voor. Daarom presenteren we u dit huis in Gurtis met graagte. Leuk pand op rustige locatie. Verhuur kan natuurlijk wel, maar hoeft hier dus niet. Prijs: €349.000
Lees meer


Nieuw! Wald im Pinzgau

Op zonnig hoogplateau met al weer een prachtig uitzicht - dit keer richting Hochkrimml - hebben we een appartement in fraaie Oostenrijkse moderne stijl in verkoop gekregen. Nieuwbouw en al gerealiseerd. Snel te betrekken. Prijs: €324.000
Lees meer


In prijs verlaagd! Villa Mauterndorf

In dit gezellige dorp in het hart van het Lungau hebben we een fantastisch luxe landvilla met maar liefst 737 m2 (!!) gebruiksoppervlakte in verkoop. Zo ruim heb ik dit in 10 jaar nog niet meegemaakt. Aan alles in deze villa is gedacht. Nieuwe prijs: €895.000
Lees meer


In prijs verlaagd! Bruck a.d. Glocknerstrasse

Eén van mijn lievelingspanden omdat het zo anders is dan normaal en een geheel eigen sfeer uitstraalt is nu ook fors in prijs gezakt. Nieuwe prijs: €399.000
Lees meer
Snel telefonisch contact?

Deskundige Nederlandstalige begeleiding met een sterk voorlichtend karakter, die aansluit bij uw vragen en wensen met betrekking tot de aanschaf en het beheer van uw (tweede) woning in Oostenrijk.
Robert P. Hubers
NL: +31 651611029
A: +43 6641116971
robert@alpendreams.eu

Adresgegevens

Kantooradres Nederland:
Alpendreams B.V.
Zuideinde 28c,
7941 GH Meppel

Kantooradres Oostenrijk:
Alpendreams GmbH Betreuung und Beratung
Dürnberg 25,
5721 Aufhausen (Piesendorf)U ontvangt deze e-mail omdat u in ons klantenbestand voorkomt of omdat u zich heeft opgegeven via onze website.
Wilt u geen email-nieuwsbrieven meer ontvangen? Klik dan hier