AlpenFlits! Jaargang 9, nummer 97, 14 juli 2016


Beste Oostenrijk geïnteresseerden, relaties en opdrachtgevers,

Oef! Het was de afgelopen weken - gelukkig maar - erg druk hier in Oostenrijk. Mijn belofte u midden juni weer een AlpenFlits! te sturen heb ik daardoor niet kunnen waarmaken. Nu – vlak voor een paar dagen vakantie – heb ik wel tijd gevonden om voor u onze AlpenFlits! te schrijven.

Een AlpenFlits! waarin ik weer veel goeds en moois kan vertellen: prachtige nieuwe objecten, zeer lage rentes, de beurzen, die weer komen en Marion, die zich even aan u voorstelt.

De afgelopen tijd hebben we in Oostenrijk volop genoten van prachtig zomerweer met temperaturen tussen de 26 en 30 graden. Vandaag werd ik wakker met regen. Het weer was perfect om te gaan mountainbiken, fietsen, wandelen, maar ook gewoon om lekker met een boek te luieren aan een meer of om heerlijk buiten te barbecueën of lekker op een terrasje te dineren.

Het toeristenseizoen is overigens losgebarsten en waar je ook komt is het gezellig druk: er zullen vast weer bezoekersrecords worden gebroken.

Veel lees- en kijkplezier gewenst met al weer de 97e editie van onze AlpenFlits!

Vakanties Alpendreams-team

Gedurende de zomermaanden zullen ook wij zo nu en dan even minder goed of niet bereikbaar zijn vanwege vakantie. Onze vakanties zijn echter zo gepland dat een andere collega u dan te woord kan staan.

Tips voor investeerders

Steeds meer mensen hebben de behoefte aan een gedegen en veilig rendement. Dat is in Oostenrijk op veel plaatsen realiseerbaar. Toch staat ook hier rendement van tijd tot tijd onder druk, doordat niet altijd de beste keuzes worden gemaakt.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij een 25 investeerderstips verzameld. Indien u deze toegestuurd wilt krijgen klikt u hier.


Weer lagere rentes!

Wij schreven het al vaker: een hypotheek is bij uitstek geschikt om uw belastingheffing op uw huurinkomsten in Oostenrijk te verlagen en rendement op eigen vermogen te verhogen.
De komende maanden kunnen wij u in diverse regio’s hypotheken bieden, waarbij de 3 maands euribor met risico opslag voor de bank op 1,5% staat, de 5 jaars rente op 1,6% en de 10 jaars rente op 2,0%. Er is nu zelfs een 15 jaars rente voor 2,25% en een 20 jaars rente voor 2,5%.
Lees meer

Vooraankondigingen beurzen najaar 2016

Wij hebben er nu al weer zin in: de beurzen, een pracht plek om elkaar te ontmoeten! Alpendreams zal ook dit najaar zowel op de Second Home in Brussel als in Utrecht te vinden zijn. De beurzen worden in het laatste weekend van september en het eerste oktoberweekend gehouden. Zet het vast in de agenda!
Utrecht: 23 - 25 september
Brussel: 1 - 3 oktoberMarion stelt zich aan u voor

Door de voortdurend stijgende vraag naar onze dienstverlening hadden wij op de backoffice dringend behoefte aan verdere ondersteuning. Begin dit jaar is Marion op onze backoffice in Meppel met haar werkzaamheden begonnen. Zij stelt zich graag aan u voor:

“Samen met mijn man Arjan heb ik twee zoons in de leeftijd van 12 en 13 jaar..."

Lees meer

Opgeleverd: Tauern Suites

Het is zo ver: de Tauern Suites in Walchen-Piesendorf nabij Zell am See-Kaprun zijn opgeleverd (bekijk meer foto's op onze site). In dit kleinschalige, luxe project van slechts acht woningen zijn nog twee ruime, 4-slaapkamer appartementen beschikbaar. Laag geprijsd en goed rendement! Prijzen van de laatste woningen: €349.990 - €351.990
Lees meer

Ski in & Ski out Bad Kleinkirchheim

De in traditionele Karintische architectuur gebouwde chalets zijn van alle gemakken voorzien en bieden wooncomfort op het allerhoogste niveau. Een luxe sauna en hot tub op het terras maken het vakantieplaatje compleet! Had u al begrepen dat deze complete en luxe inventaris in de koopprijs zit inbegrepen? U bent al eigenaar van één van de chalets vanaf €335.800
Lees meer

Prachtig Alpengasthof nabij Kühtai

Niet vaak nemen we dit soort objecten in verkoop, daar de staat van onderhoud vaak matig is en de omzetten ons zorgen baren. Dit pand in Griess im Sellrain, vlak bij Kühtai, het hoogst gelegen skidorp van Oostenrijk en in de buurt van het vliegveld van Innsbruck is zo bijzonder,dat we het wel hebben aangedurfd. Zeer geschikt voor hen, die graag een verantwoorde emigratiestap willen maken. Prijs: €480.000

Lees meer

Alpendreams Aankoopbegeleiding

Zeventig procent van onze site bezoekers vindt ons, (mede) omdat wij ons richten op begeleiding en voorlichting. Dat is goed nieuws, want daaruit blijkt dat onze kernexpertise de afgelopen jaren steeds bekender is geworden. Nieuwsgierig wat wij ook voor u kunnen betekenen? U leest het in het Alpendreams Persoonlijk Begeleidings Plan.
Lees meer

Onze individuele bezichtigingsreizen

In Augustus zijn nog enkele dagen beschikbaar. Stap gerust binnen in ons deels mobiele kantoor en laat u rondrijden door de grootste natuurgetrouwe showroom die er maar te vinden is: het Oostenrijks berglandschap! Onderdak verzorgen wij graag voor u. De kosten van bezichtigingreizen worden vergoed bij aanschaf van onroerend goed in Oostenrijk. Mail of bel ons indien uw belangstelling hier naar uit gaat en wij nemen contact met u op.


Referenties

Het kopen van een huis in het buitenland, dus ook in Oostenrijk is een hele vaak spannende onderneming. Zeker in onzekere tijden, met verschillende berichtgeving via het internet over wat nu wel en niet kan. Daarom bieden wij onze aankoopbegeleiding. Benieuwd naar ervaringen van kopers die u voor gingen? Er staan weer nieuwe referenties online.

Lees meerTot slot...

De volgende AlpenFlits! ontvangt u van ons in de eerste week van augustus.

Ik wens u een enorm goede zomerperiode, mede namens Fransje, Marion, Bertil en Valentijn
Robert P. Hubers
Directeur Alpendreams
Tel NL: +31 6 51611029
Tel A: +43 6 641116971

AlpenFlits! in het kort:

  • Vakanties team
  • Investeerderstips
  • Weer lagere rentes
  • Beurzen najaar 2016
  • Marion stelt zich voor
  • Opgeleverd: Tauern Suites
  • Ski in & Ski out Bad Kleinkirchheim
  • Prachtig Alpengasthof
  • Aankoopbegeleiding
  • Bezichtigingsreizen

Nieuw(s) uit ons aanbod:


Grote extra zekerheid voor u! Sinds 1 januari 2016.


Lees meer


Nieuw! Zweitwohnsitz Neukirchen

Een pand, dat ik niet moet verhuren (met Zweit- of Freizeitwohnsitz) wordt steeds zeldzamer; zeker als het om nieuwbouw gaat. We hebben er nog één gevonden in Neukirchen. Luxe en ruim. Rustige ligging met prachtig uitzicht. Prijs: €570.000
Lees meer


Nieuw! Zell am See

Dit komt in de vakantieregio Zell am See - Kaprun niet vaak voor: ruime dubbele chalets met een voor de regio scherpe prijs. Bovengemiddeld hoge verhuuropbrengsten! Locatie centraal t.o.v. golfbaan en skilift. Prijs vanaf: €499.000
Lees meer


Nieuw! Wagrain

Geliefd bij Nederlanders en Belgen in prachtig ski/wandelgebied, hebben wij een mooi ruim vrijstaand chalet in verkoop gekregen. Biedt alles wat je van een chalet verwacht. In centrum, maar ook vlak bij lift. Bij uitstek ook weer geschikt om zelf te gebruiken en uw geld te laten renderen! Prijs: €820.000
Lees meer


Werfenweng: een prachtplek!

Misschien momenteel wel het lievelingsproject van Valentijn en mij samen. Hier klopt alles: prachtige stille ligging aan dorpsrand en toch vlak bij lift, niet massaal, prachtig bergpanorama, slechts 30 minuten van Salzburg vliegveld vandaan, enorm gezellig familiedorp, dat ook vol gezelligheid is in de tussenseizoenen, ook grotere skigebieden vlakbij en dan een prachtige prijs. Vanaf: €399.500
Lees meer


Nieuw! Brixen im Thale

In het zo geliefde Brixen im Thale midden in de SkiWelt hebben we een ruim, groot appartement met zuid gerichte tuin in verkoop gekregen. Dit object, gelegen in het centrum van Brixen is uitermate geschikt voor investeerders, die een goed rendement op vermogen willen maken. U stapt in een rijdende trein, ingericht en geboekt! Huurinkomsten gaan na tekenen koopakte direct op u over. Prijs: €659.000
Lees meer


De laatste! Brixen im Thale

Even verderop in Brixen is een kleinschalig nieuwbouwproject te koop. Het gaat hier alweer om het laatste appartement. Omdat het de laatste is, krijgt u er nu gratis een mooie keuken bij. Zeker even bekijken, want Brixen is een top plek! Prijs: €445.475
Lees meer


Nieuw! Vrijstaand in Kaprun

In het centrum van Kaprun ligt dit leuke en verrassend ruime huis. Compleet onderkelderd. De rustige locatie op loopafstand van alle faciliteiten is uitstekend te noemen. Vrijstaand in Kaprun? Bijzonder! Prijs: €425.000
Lees meer


Mühlbach im Pinzgau

Gelegen op een prachtlocatie tussen Bramberg en de Panoramabahn naar het skigebied van Kitzbühel ligt dit huis op een ruime kavel (1000 m2). Natuurlijk moet er wat aan het huis gebeuren, maar daar is de prijs ook naar. Prijs: €280.000
Lees meer


Nieuw! Eisentratten

De afgelopen week heb ik er zelf gekeken. Ruim pand op grote kavel. Geschikt voor permanente bewoning en natuurlijk ook voor verhuur in combinatie met eigen gebruik. De prijs van €275.000 maakt het pand aantrekkelijk naast de ligging nabij de Millstättersee, Gmünd en het skigebied van de Katschberg.
Lees meer
Snel telefonisch contact?

Deskundige Nederlandstalige begeleiding met een sterk voorlichtend karakter, die aansluit bij uw vragen en wensen met betrekking tot de aanschaf en het beheer van uw (tweede) woning in Oostenrijk.
Robert P. Hubers
NL: +31 651611029
A: +43 6641116971
robert@alpendreams.eu

Adresgegevens

Kantooradres Nederland:
Alpendreams B.V.
Zuideinde 28c,
7941 GH Meppel

Kantooradres Oostenrijk:
Alpendreams GmbH Betreuung und Beratung
Dürnberg 25,
5721 Aufhausen (Piesendorf)U ontvangt deze e-mail omdat u in ons klantenbestand voorkomt of omdat u zich heeft opgegeven via onze website.
Wilt u geen email-nieuwsbrieven meer ontvangen? Klik dan hier