Second Home Beurzen: mis ze dit keer niet!
Het is fantastisch u te kunnen vertellen, dat we weer veel moois op de beurzen aan te bieden hebben. De beurzen, die dit jaar op 23, 24 en 25 september in Utrecht en op 1,2 en maandag 3 oktober in Brussel worden gehouden kunt u dit jaar als u echt geïnteresseerd bent in een Oostenrijkse vakantiewoning eigenlijk niet missen.
We hebben veel mooi aanbod tegen scherpe prijzen op vaak ook nog eens zeer gewilde locaties, die rendementen tussen de 6 en 8 procent op eigen vermogen zeker zullen opbrengen. Ook als u zich nog aan het oriënteren bent is een bezoek aan onze stand de moeite waard, daar de beurs een goede gelegenheid is met ons en onze manier van werken kennis te maken.

Daar we meerdere exclusieve projecten presenteren adviseren wij u om gesprekstijd te reserveren, daar we veel toeloop verwachten en wij u graag rustig te woord staan op een tijdstip, dat het u schikt. Een afspraak kunt u maken met Fransje@alpendreams.eu

Tickets Utrecht reserveren (Link)
Tickets Brussel reserveren (Link)

100 maal de AlpenFlits! Kom proosten!
Hef met ons het glas op de Second Home Beurzen vanwege dit feestelijke feit. We hebben wat te vieren en hebben de flessen met lekkere bubbels al bijna geopend en een paar mooie Oostenrijkse wijnen en natuurlijk Stiegl bier meegenomen uit Oostenrijk.


Groei aantal overnachtingen zet versterkt door
In alle provincies kwamen deze zomer meer gasten. Het Salzburgerland noteerde met 6% meer overnachtingen de hoogste stijging van Oostenrijk. Vooral het type accommodatie ‘vakantiewoningen’ kent een ongekend grote groei: ruim 11% in de plus.
Een vakantiehuis in Oostenrijk is nog meer een goede investering aan het worden dan het al was. Het aantal bezoekers stijgt jaarlijks substantieel. We zien ook een duidelijke verschuiving in vraag van hotelkamers naar appartementen en chalets. Nieuwbouw wordt niet zo maar toegestaan en is vaak kleinschalig, wat mogelijke wildgroei zoals soms in Nederland en Spanje voorkomt en een gezonde vraag/ aanbod – verhouding garandeerd.
Laat u voor de koop écht goed informeren
Nadat we recentelijk zelf een nieuwbrief ontvingen met deels onzorgvuldige informatie over kopen in Oostenrijk en afgelopen maand ook weer iemand moesten bijstaan, die een pand had gekocht, dat niet gebruikt mag worden zoals de kopers dat graag zouden willen,
willen wij u hierbij nogmaals wijzen op het feit, dat wetgeving als het om kopen gaat in Oostenrijk echt complex is en per provincie verschillend. Anders dan in Nederland, waar we één wet op de ruimtelijke ordening kennen, kent in Oostenrijk elk Bundesland haar eigen wet op de ruimtelijke ordening.
Vermogensrendementsheffing wijzigt
Per 1 januari 2017 gaat er het e.e.a. veranderen in Box 3. In veel gevallen zal voor onze klantengroep gelden, dat zij over het gezamenlijk vermogen in box 3 meer belasting gaan afdragen. Zoals u waarschijnlijk wel weet betaalt u geen vermogensrendementsheffing over dat
deel van uw vermogen dat u in het buitenland - dus ook Oostenrijk - investeert. Vraag ons of uw accountant uw voordeel door te rekenen indien u in Oostenrijk investeert. Voor meer details verwijs ik graag naar de site van de belastingdienst.
Vraag naar onze dienstverlening blijft groeien
Kopen in Oostenrijk is interessant. Schaf net zoals een paar honderd mensen dat de afgelopen bijna 10 jaren deden uw droomhuis via Alpendreams aan. Het mag natuurlijk ook via iemand anders, maar weet, dat juist onze voorlichting en begeleiding als belangrijk aanvullend wordt ervaren.
De afgelopen 3 maanden zijn er veel objecten uit ons aanbod verkocht. Oostenrijk blijft in trek als land om je (permanent) te vestigen of een woning aan te schaffen als investeringsobject en/of vakantielocatie. Gelukkig hebben we ook weer mooi nieuw aanbod kunnen ontdekken!
Speciaal aanbod tijdens de beurzen
Op de Second Home beurzen hebben we een aantal mooie aanbiedingen, die u niet alleen soms een keuken opleveren, maar ook kortingen op de koopsom, die kunnen oplopen tot wel 15% van de koopsom. Kijk in onze stand op onze aanbodwand of kom informeren.
In deze nieuwsbrief vertel ik u graag meer over enkele objecten die wij met leuke aanbiedingen op de beurs aan u zullen gaan presenteren. Daar wij veel vraag verwachten naar deze projecten willen wij u de mogelijkheid bieden op de beurs persoonlijk over deze woningen geïnformeerd te worden en bij serieuze interesse een optie te nemen.
Exclusief op de beurs: Nieuw Zweitwohnsitz project skigebied Kitzbühel
Een paar dagen geleden kregen wij een exclusief Zweitwohnsitz project exclusief voor de Benelux in verkoop. Het wordt op de beurs gepresenteerd. Als ik u noem: zuidhelling, Alpine Style, gelegen vlak bij een gondelbaan van
het skigebied van de Kitzbüheler Alpen, geen verhuurverplichting en luxe, dan weet u waarom het goed is op onze stand dit kleinschalig project van slechts 10 woningen even te komen bekijken.
Exclusief op de beurs! Luxe Lodges in Piesendorf
Nog maar net officieel in verkoop en in twee weken tijd zijn er van de 6 twee onder één kapper lodges al 4 verkocht. Mooi kleinschalig project met uitstekend rendement nabij Zell am See/Kaprun.
Wees er snel bij, want er zijn er nog maar 2. Vier slaapkamers, eigen wellness, 3 badkamers en prijzen vanaf €399.990. De bouw begint direct na aankomende winter.
Oostenrijk TV op onze stand met leuke winactie!
De beide beursedities staat ook Oostenrijk TV bij ons op de stand. Gezamenlijk met Alpendreams hebben zij een leuke actie op gezet waarbij u een vakantieweek in Krimml kunt winnen. Zeker de moeite waard om – als u er toch bent – ook even een praatje met Oostenrijk TV te maken.
Oostenrijk TV is een nieuw online video-kanaal dat vanaf december 2016 online zal zijn. Benieuwd? Neem alvast een kijkje op www.oostenrijktv.nl en meldt u aan!