De waarde van Mondi Approved
U weet inmiddels waarschijnlijk wel, dat Alpendreams Mondi Approved is. Dat betekent voor u een grote extra zekerheid, daar onze dienstverlening niet alleen aan hoge eisen dient te voldoen, maar onze voorlichting ook dient te kloppen.
Inmiddels zijn er ook enkele Spanje aanbieders die het keurmerk van Mondi mogen dragen. Een zeer goede ontwikkeling vinden wij, want daarmee wordt in een branche, waar jaarlijks vele mensen financieel vaak ernstig worden gedupeerd de kans op verkeerde voorlichting kleiner.
Centraal tussen Ischgl en St. Anton am Arlberg
Midden tussen Oostenrijks beste skigebieden ligt het vriendelijke en sfeervolle dorp Kappl. In dit dorp, wat slechts op 7 km van Ischgl ligt en een liftverbinding met St. Anton am Arlberg krijgt, liggen direct aan de piste en in het
centrum deze zeer exclusieve appartementen. Eigenlijk zou ik u willen adviseren indien u geeft om luxe, rust, optimale verzorging en (een deel van ) uw gelden veilig wilt wegzetten, snel een kijkje te komen nemen.
Beëindiging samenwerking Mondi en Second Home
Tot mijn spijt bereikte ons de afgelopen week het bericht, dat de Second Home Beurs de samenwerking met Mondi gaat beëindigen. Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren in een tijd, dat het verantwoord maatschappelijk ondernemen steeds meer in de schijnwerpers komt te
staan. Mijn eerste reactie is dan ook, dat ik dit een ongelofelijk gemiste kans vind. Eindelijk is er de mogelijkheid voor aanbieders van onroerend goed om zich echt te kunnen onderscheiden in een branche, waar bedrijven actief zijn, die het niet zo nauw nemen met de waarheid in informatievoorziening, waardoor jaarlijks - ook door bedrijven, die op de Second Home Beurs staan - mensen soms ernstig gedupeerd raken.
Vakantietijd voor Valentijn en Robert
Mijn vrouw en ik waren in oktober 30 jaar getrouwd. Dit was voor ons een mooie aangelegenheid om met onze twee zonen en hun vriendinnen een echte reis door Zuid Afrika te gaan maken. Het zal even wennen zijn voor Valentijn en mij om zo lang er voor Alpendreams niet te zijn.
Wellicht ook voor sommigen van u. Valentijn en Robert zijn vanaf 19 november tot 11 december niet bereikbaar per mail en telefoon. Wij willen u vragen uw berichten gedurende deze periode te zenden aan Fransje en Bertil, daar zij gedurende deze periode Alpendreams in de lucht houden.
Nieuwe referentie!
Je wordt als consument heden ten dagen overvraagd als het gaat om het beoordelen van dienstverlening. Soms zijn er toch nog klanten, die de tijd nemen hun ervaringen met ons op te schrijven, zodat deze met u en ons gedeeld kunnen worden.

Nieuwe wetgeving op komst
Ik schreef het al eerder: er is nieuwe wetgeving op komst als het gaat om de wet op de ruimtelijke ordening in het Salzburgerland. Graag had ik u hierover bericht, maar details over de vernieuwde wetgeving laten nog op zich wachten. Tot die tijd adviseren wij u om nog meer te
informeren naar de gebruiksmogelijkheden van een pand, dat u wilt aanschaffen. De wetgeving als het om kopen gaat in Oostenrijk is al complex en dat zal met de nieuwe wetgeving zeker niet eenvoudiger worden. Weet ook, dat anders dan in Nederland, waar we één wet op de ruimtelijke ordening kennen, in Oostenrijk elke provincie haar eigen wet op de ruimtelijke ordening heeft.
Betaalbaar een eigen plek in Oostenrijk?
De wereld van tweede woningen is een nichemarkt, waarbij de prijzen in Oostenrijk ook nog eens fors zijn. Gelukkig de kwaliteit en het rendement ook!
Vaak moeten we mensen dan ook teleurstellen of adviseren niet in Oostenrijk te kopen.
Daarom ben ik blij dat wij u deze unieke glamping accommodatie kunnen aanbieden waarmee u vakantie en rendement kunt combineren. Het is geschikt voor gezelschappen tot 8 personen en kan in ALLE seizoenen comfortabel bewoond worden. Regio: voornamelijk in Tirol. Prijzen vanaf €148.000
Nieuw! Uniek Chaletdorp in Unesco gebied
Een kleinschalig project - in misschien wel één van de meest rustige bergdorpjes van Oostenrijk - hebben wij sinds kort in verkoop gekregen. Hier klopt eigenlijk alles nog, wat denk ik de reden is, dat Obertraun ook nog in een werelderfgoedgebied van de Unesco ligt.
Het Oostenrijk zoals je dat van vroeger kent, met prachtig meer, idyllische wandel- en fietsroutes en een lokaal stationnetje. Het chaletdorp is van alle gemakken voorzien en de chalets zijn ook nog eens heel betaalbaar. Prijzen vanaf €227.500. Skiën kan natuurlijk ook.
Alpendreams Aankoopbegeleiding
Veel van onze websitebezoekers vinden ons, omdat wij ons richten op begeleiding van potentiële kopers van een huis hier in Oostenrijk. Dat is goed nieuws, daar hieruit blijkt, dat onze kernexpertise - voorlichten en begeleiden bij aankoop – in een nadrukkelijke behoefte voorziet.
Onze dienstverlening is beschreven in het Alpendreams Persoonlijk Begeleiding Plan.